In Flanders hills

Terwijl trailbuddy Frank thuis zijn kwetsuur uitbroedt, zal ik zondag de eer van het TRTC team hooghouden op de Ladeuze, Koppenberg, Oude Kwaremont, Paterberg, …

Mijn tweede ultra in twee weken tijd. Het belooft een interessante dag te worden.

Loop van Vlaanderen 2014, Luna Sandals, Sander Boom, MonkeyIets meer dan een jaar geleden, op 28 april 2013, was er de eerste editie van de Loop van Vlaanderen.

Moederziel alleen, met gifgroene Vibram Fivefingers aan zijn voeten, stond deze jongen een beetje verweesd te kijken op de Grote Markt van Oudenaarde. In de herfst opnieuw begonnen met lopen, na nieuwjaar overgeschakeld op minimalistisch schoeisel, gedurende training amper boven de 20 km geweest.

De week ervoor moeite gehad om de 10 miles van Antwerpen te finishen met een gemiddelde boven de 10 kmph. En nu 96 kg zwaar aan de start van een heuvelachtige 50 km trail… Was dit wel een goed idee? Eerder compleet geschift. Maar te trots om mijn inschrijving te gaan veranderen naar 25 km, besefte ik dat alles zou staan of vallen met het tempo. Nooit boven de 10 kmph op vlak terrein, niks forceren op bergop, heel voorzichtig op bergaf en niet nalaten van te stoppen aan alle van de 9 bevoorradingsposten onderweg.

Na een paar kilometer was ik al moe, maar het lopen was van een bevreemdende schoonheid. De cadans kwam en ging niet meer weg. Ik liep m’n eigen race. Al finishte ik als laatste, ik zou hem uitdoen. De ene voet voor de andere, tot aan de de streep. En zo geschiedde…

Sindsdien is er wel een en ander veranderd, getuige deze blog. 

Zondag gaan we er weer voor. Niet op Vibrams deze keer, maar op sandalen. Yep, een kleine twee weken geleden, zijn mijn Lunas gearriveerd. Intussen hebben ze al 70 km verteerd op de zanderige paden van de Heide in Waasmunster. Grootste risico voor zondag is schuren, gezien de huid van mijn voeten niet veel tijd heeft gehad om zich aan te passen.

Deze ochtend een extra boost in mijn motivatie, toen ik vernam dat een 48-jarige Belg de loodzware trail van Sardinie (100 km in drie etappes) gewonnen had op die zwarte rubberen dingen.

Can hardly wait!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s