Wie zijn wij ?

Team Trail 2.0 in Nisramont

Team Trail 2.0 in Nisramont

Voorstelling van de TRTC leden

The Road to Chamonix (TRTC voor de vrienden) werd opgericht op 1 november 2013. Stichtende clubleden zijn Sander Boom en Frank Asselman. Het clubje werd opgericht met als doel de Marathon du Mont Blanc te lopen op 29 juni 2014. Deze bergmarathon vindt plaats in Chamonix, vandaar de clubnaam.

Is deze club het resultaat van een collectieve midlife crisis? Ligt het besef dat we eindelijk eens wat aan onze bierbuik moeten doen aan de basis van deze uitdaging? Of is het gewoon een hobby die wat uit de hand gelopen is ?

Feit is dat Sander en Frank niet aan hun proefstuk bezig zijn. Frank heeft zijn sporen reeds lang geleden verdiend in de atletiek. In de tweede helft van de jaren 90 maakte hij deel uit van een historische lichting hordelopers. In 1996 had België 5 lopers die de top50-wereldranglijst bevolkten. Deze ongekende weelde zorgde ervoor dat Frank niet naar de Olympische Spelen van Atlanta mocht, alhoewel hij wel de vereiste limiet had gelopen. Hij staat vandaag nog steeds op de vijfde plaats in de Belgische ranglijst aller tijden. In 1999 moest hij zijn loopbaan (heb je’m?) vroegtijdig stopzetten door een breuk in de talus.

Toen Frank 35 werd, nam hij nog eens de spikes uit de kast en scherpte de Belgische hordenrecords aan tot 14”95 op 110 en 55”87 op 400 horden. Nadien werd het wat kalmer. Tot de kilo’s hun tol begonnen te eisen en er een zekere Sander opdook die het vuur aan de lont stak.

Sander ontdekte halfweg zijn twintiger jaren dat grenzen er zijn om verlegd te worden. Na een sportieve wereldreis naar het zuidelijk halfrond vond hij een uitdagende missie bij een start-up in de spitstechnologie. Met de lange werkdagen en de vele reizen, kwamen ook de overtollige kilo’s opzetten. Halverwege de jaren tweeduizend vond hij het welletjes, liep een jaartje de ene marathon na de andere om uiteindelijk als klap op de vuurpijl ook nog eens de Dodentocht te rennen. En dan de bergen in. Begin van een carrière als ultra loper? Vage plannen voor de Marathon des Sables ruimden plaats voor een druk gezinsleven. En meer werk, en meer restaurantbezoeken…

In 2012 groeide dan het besef dat die kerel die ooit met zijn vingers in de neus de Dodentocht uitliep, binnenkort enkel nog in het verleden zou bestaan. Tenminste, als er niet snel actie kwam. Het licht kwam begin 2013, samen met een paar Vibram Fivefingers. Een half jaartje later, was de eerste ultra marathon terug een feit. Wat nu?

Eind 2013 sloegen Frank en Sander de handen in elkaar. Een duidelijk doel, dat was wat ontbrak. De rest is geschiedenis…

Na het lopen van de Marathon du Mont Blanc dreigde de club in een existentiële crisis terecht te komen. Maar gelukkig heeft Chamonix nog veel meer te bieden dan enkel deze marathon. Het nieuwe doel ligt voorlopig in 2018. Dan willen Sander en Frank schitteren in de UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), een wedstrijd van 168 km die helemaal rond het Mont Blanc massief gaat. Met start en aankomst in Chamonix. Eerst wat punten gaan verdienen, je raakt er namelijk niet zomaar op….

Een Reactie op “Wie zijn wij ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s