The long and winding road

‘Ge moet eens wat kwaliteit in uw trainingen steken’ had mijn collega Steven mij gezegd. Wel Steven, zaterdag was het redelijk kwalitatief. Op Belgische bodem op een afstand van 30 km 1400 hoogtemeters doen, het is een huzarenstukje. Veel plat heb ik in elk geval niet gezien.

Het was onze derde trail van het jaar, maar dit keer was het een echte. In Lasne en Chimay was het nog een golvend parcours. Dat kon van deze editie niet gezegd worden. Al na een paar kilometer stonden we in de file op een single track padje. Het was bukken onder omgevallen bomen, boomwortels ontwijken, zelfs over rotsen klauteren. Bij momenten kan men nog moeilijk van lopen spreken. Dat hoort bij trail. Daar houden we van.

Na een uur kwamen we een eerste keer voorbij de finish en stond er nog maar 7.5 km op de teller. Amaj mijne frak. Dat wordt hier een lange training vandaag. Wij weg voor een tweede lus. Halverwege de tweede lus komen we plots blauwe pijltjes tegen (bestemd voor de derde lus). Verwarring alom. Een paar ploegen besluiten om die blauwe pijltjes te volgen. Een foute beslissing. want als je een half uur voor het Salomon team binnen bent, moet je ofwel Kilian Jornet heten, ofwel heb je een stuk afgesneden. Het resultaat is een DSQ.

The road to Chamonix blijft mooi op koers en komt een tweede keer voorbij de finish. We zijn nog niet halfweg. Dan weten we al dat het nog pijn gaat doen. De laatste lus van 17 km was prachtig maar onwaarschijnlijk zwaar. Op een paar kilometer voor de aankomst loop ik één van de vele Nederlanders voorbij. ‘Dit doe ik nooit meer’, vertrouwt hij me toe. Jammer, want het is echt heel mooi. Een gezonde dosis masochisme komt hier echter wel van pas.

We strompelen over de finish na 4 uur en 5 minuten en zijn 45ste op 118 deelnemende ploegen. We nemen stilaan onze plaats in dit trailwereldje in. De vooruitgang is onstuitbaar en gestaag.

Volgende afspraak binnen twee weken. Dan gaan we naar Spa en krijgt het ‘Road to Chamonix’ clubke een gastoptreden van niemand minder dan Steven De Backer. Ik kijk er alweer naar uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s