Overmoed voor gevorderden (deel 756)

Zaterdag was de laatste test voor onze grote afreis naar de Chartreuse. In het Dendercriterium stond de Affligemrun op het programma. 16 km is tegenwoordig een kort jogske geworden : het kan verkeren. Maar ik kende het parcours niet en het was zo’n 25 graden warm. Ik had gepland om gemiddeld 4’30 te lopen per km.

Walter De Donder schoot ons in gang om 15 uur, wat een dikke pluim verdient, want uiterst zeldzaam op joggings. Ik bevond me meteen in de voorste gelederen van het battalion, ik snapte het niet goed. Na 3 km snapte ik het wel. Deze jogging gaat niet constant over straat. Je loopt vaak in het veld en het is quasi nooit vlak. Ik kom door in 12’40 na 3 km, maar mijn lampje begint al rood te branden. Nog maar eens een geval van overmoed. De volgende twee km temporiseer ik in telkens 4’25. Na 23 minuten heb ik de eerste ronde van 5,3 km afgelegd. Ik neem een beker water aan en stop met lopen om hem op te drinken. Drinken en lopen tegelijk, ik snap niet hoe je dat kan.

De tweede rond moet ik het rustig aan doen, of ik haal de finish niet. Ik leg hem af in 25’25. Dat is blijkbaar een goed tempo want ook de laatste ronde leg ik af in 25’30. Toch nog een mooie 1’14″22 op deze zware 10 mijl. Ik had het niet meer verwacht. Volgend jaar ga ik zeker wat rustiger van start gaan. Parcourskennis heeft zo zijn voordelen, nietwaar?

IMG_5835

Nu moeten we nog een weekje finetunen. Niet teveel trainen dat alle pezen en gewrichten in orde zijn. Maar toch alles gesmeerd houden. Binnen 13 dagen moeten we in topvorm zijn. Er staat 85 km op het menu, met onderweg een paar uitdagende tijdslimieten. Vooral die op de 65 km wordt krap. Na 13 uur moeten we daar zijn. We vertrekken om 5 uur ’s ochtends, dus tegen 18 uur moeten we op het 65km punt zijn. Dat lijkt makkelijk, maar geloof me dat dat parcours geen cadeau is. Die tijdslimieten dienen voor de veiligheid. Je moet voor het donker binnen zijn, want er zijn heel technische stukken bij. Gelukkig zijn het de langste dagen van het jaar.

Ik weet nog niet of ik dit zal aankunnen. Het is een halve UTMB. Exact een jaar geleden liep ik mijn eerste marathon in Chamonix. Nu wordt het gewoon het dubbele. Ik heb hier goed naar opgebouwd, maar het gaat toch een harde noot worden om te kraken. Let the final countdown begin !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s