The Grand Goal for 2015

Grand Duc Trail de ChartreuseDeze wordt het, de Grand Duc – Ultra Trail de Chartreuse. We waren er al een tijdje uit, en momenteel zijn we ons programma voor 2015 hierrond aan het opstellen.

De Grand Duc is een trail klassieker opgericht in 1988. Die zich afspeelt in het adembenemende Chartreuse massief, net boven Grenoble.

De details van de 26-ste editie zijn nog niet bekend, maar de typische afstand is rond de 85 km met een positief hoogteverschil van boven de 4000 m. Het startsein wordt elk jaar om beurt gegeven in één van de dorpen op het plateau, het laatste weekend van juni.

Het zal een uitdaging worden, om het maar eens met een cliché te zeggen. Waarom Chartreuse en niet een van de vele andere mooie trails die Frankrijk rijk is? Het heeft misschien te maken met een oude liefde voor dit gebied. Prachtige trails, die ook wel eens als “randonnées du vertige” worden omschreven. Wie last heeft van ernstige hoogtevrees, gaat hier beter niet op pad. Er heerst hier ook een enigzins mysterieuze sfeer, het is niet voor niets dat de karthuizer monniken zich hier in totale stilte terugtrokken in de loop van de 11-de eeuw. Om af en toe onvervaard de kliffen op te klauteren op hun sandalen om kruiden te gaan plukken voor hun groene drankje.

Om een idee te geven van de sfeer rond dit evenement, hier het verslag van de editie 2013.

Wat een landschap! Echt iets om naar uit te kijken. En ik ben natuurlijk zeer benieuwd naar hoe de volgende editie eruit zal zien.

In ieder geval zal er getraind moeten worden. Véél trailplezier in de aanloop naar de Grand Duc. Gegarandeerd.

En nu je het zegt… Het lijkt erop dat The Road to Chamonix ons dit jaar helemaal niet naar Chamonix zal brengen… The road is long and winding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s