The passion of TRTC

Vreest niet, gij vermetele bloglezer. We gaan hier niet beginnen over Jezus. Neen, op onze blog geen politiek of godsdienst. Maar de titel is zo toepasselijk. In de film weet Jezus dat er hem verschrikkelijke uren te wachten staan. Hij weet dat hij erdoor moet, om te komen waar hij zijn moet.
Omdat 2014 zo goed verlopen is, willen we de lat in 2015 wat hoger leggen. Toegegeven, de titel had evengoed “Citius, Altius, Fortius” kunnen zijn, maar kiezen is verliezen, nietwaar ?
Sander heeft dit jaar al een paar serieuze exploten ten berde gebracht. In de Vercors werd hij nog verrast door de zeer uitdagende tijdsbarrières. De organisatie heeft inmiddels ingezien dat ze het iets te bont hebben gemaakt en zullen volgend jaar weer een trail op mensenmaat klaarstomen.
Tijdens het festival des Templiers daarentegen heeft hij de koninginnenafstand op zijn inmiddels legendarische sandalen afgelegd. Een huzarenstukje als je het mij vraagt.
Aangezien ik inmiddels weet dat ik een trail van 50 km kan verteren, waag ik ook de stap naar iets meer. Initieel was het de bedoeling om rustig op te bouwen naar de 80km lange trail du Grand Duc in de Chartreuse. Maar toen verschenen er berichten over een speciale verjaardageditie van de Bouillonnante. Maar liefst 104km met heel misschien de deelname van levende legende Killian Jornet. Meer hebben de mannen van TRTC niet nodig om de passie te voelen opborrelen. Na heel wat aarzelen en wikken en wegen hebben we besloten het erop te wagen. Ca passe ou ça casse.
Nu we ingeschreven zijn, moeten we er ook iets voor doen. Met 102 kilo zal ik de finish hoogstwaarschijnlijk niet halen. Daarom heb ik besloten eraan te gaan werken. De calorieopname moet drastisch naar beneden. Een serieuze krimp in het alcoholverbruik dringt zich op. En ’s ochtends eet ik enkel fruit voor 12 uur. Voorlopig vliegen de kilo’s eraf. Ik hoop dat ik het vol houd.
In een vorig leven, toen ik nog aan topsport deed, liep ik met een BMI van 27.2 . Dat schijnt overgewicht te zijn. Voor 1,88 meter 96 kilo wegen, lijkt op het eerste gezicht inderdaad wat veel. Maar als je weet dat ik toen een vetpercentage had van ongeveer 8 percent, wil dat zeggen dat ik met 88 kilo vetloze massa rondliep. Vandaag weeg ik 102 kilo. Ervan uitgaand dat ik nog niet gekrompen ben, loop ik dus mijn trails op een BMI van net geen 29. Dat is kort bij obesitas. Ik zou 13.64 kilo moeten verliezen om een gezond gewicht te bekomen. Tegen 25 april wordt dat dus 3.41 kilo per maand of maw bijna een kilo per week.
The passion of TRTC, ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Een Reactie op “The passion of TRTC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s