Fun and Sunshine in Chimay

Om 06h14, op de E17 ter hoogte van Lokeren, ontvang ik mijn laatste instructies: “Niet bellen. Ik zet de deur open”. Kan me niet schelen, zolang er maar koffie is. Vroeg opstaan hoort bij trailrunning, begin ik me langzaam te realiseren. Ook op zondagochtend.

Een halfuurtje later wervelt er een hyperactive Frank mijn wagen binnen. Ik ben in mijn nopjes, roept hij uit, terwijl hij zijn nieuwste trail gear aankopen toelicht en ik mijn koffie verwachtingen aanpas richting Chimay.

Ondertussen komt de zon op. Fantastisch. Verleden jaar sneeuwde het en was er een ijzige wind. Sinds 2010 zijn we begin maart regelmatig op het Institut Sainte Chrétienne te vinden geweest. Maar deze keer is het toch anders. De inschrijvingslimiet van 750 personen, de verdere professionalisering en het prachtige weer maken dat alles perfect loopt. En bovendien zijn we beter getraind dan ooit.

trail et vie, chimay,Het startschot klinkt en we zetten ons in beweging. Het parcours ligt er redelijk droog bij, we kennen het intussen al een beetje. Weer 9 kmph als gemiddelde, maar af en toe zetten we er een stevigere pas in. Voor we het weten zijn we aan de eerste bevoorrading. Misschien zit de trail van 2 weken geleden nog wat in de beentjes, misschien is deze iets zwaarder, de snelheid ligt in ieder geval niet veel hoger. Maar ons management lijkt me nog verbeterd. Intussen maken we plannen. Team Trail 2.0, Spa-Olne, Bouillonante, Loop van Vlaanderen, Chamonix, Trail des Fantomes, Trail de Vercors… Eenmaal de splitsing tussen de 22 en de 36 genomen, krijgen we meer modder. Maar het loopt goed, we blijven versnellen. Eventjes een bekertje Chimay proeven op de tweede ravitaillering. En dan weer inhalen. De laatste kilometers worden zwaarder. Daar komt het stuk met het touw. We slingeren ons naar boven. Nog een paar kilometer. Even afzien, nog wat afzien.. gelukt! Niet slecht.

Dan wordt het nog meer genieten. Eén Chimay. Barbecue. Nog een Chimay. In het zonnetje. Moe. Ik zit met lichtjes overbelaste enkels. Voor zover ik kon zien de enige Fivefinger loper. Zou ik nog schoenen aanwillen? Ik denk het niet. De eerste echte test komt in Bouillon. Gaan we voor 35 of 56 km? We zullen zien. Je kunt zelfs kiezen tijdens de wedstrijd.

Binnen 3 weken naar het land tussen La Roche en Ardenne en Houffalize voor de team trail. Deze keer 30 km maar toch 1395m D+. Ik kijk er al naar uit. En Frank ook denk ik.

PS: hier nog een paar wedstijdfotos

trail et vie,chimay,fivefingers,barefoot,chamonix,marathon du mont blanc

trail et vie,chimay,fivefingers,barefoot,chamonix,marathon du mont blanc

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s