Affligemloop : apotheose van een moeilijke lente

Mijn laatste post dateert van midden maart. Drie maanden blogstilte, het moet een record zijn. Het is veruit het enige record dat gesneuveld is, want we komen uit een zware periode.

Het was de bedoeling om begin april de trail de la Reid te lopen. Maar een kwetsuur heeft er anders over beslist. Sander heeft hem op zijn eentje moeten klaren. Ik ben dan van pure miserie aan het fietsen geslagen. Bij ons in de streek worden er elke zondag toertochten georganiseerd door de plaatselijke wielerterorristenclubs. Die rijd ik graag mee. De afstand van 80 km is perfect en het parcours gaat meestal door het mooie pajottenland. Midden mei heb ik ook de Greg Van Avermaet classic gereden. 116 km met de muur en de berendries op het menu.

Ik had het nu wel wat gehad met al dat flandriengedoe en wilde vorige zaterdag nog eens een joggingske meepikken. Weeral in eigen streek, de Affligemloop. Twee jaar geleden al eens gelopen. Vreselijk afgezien toen door een te enthousiaste start. Dit keer zal me dat niet overkomen. Maar het is warm, heel warm. Zou ik een drinkbus meenemen? Neen, er zullen wel drankposten zijn onderweg.

Mijn eerste km loop ik in 4’36”. Jeugdig enthousiasme volledig onder controle, joehoe! Het parcours is wel heuvelachtig en vereist een zekere terughoudendheid. Bovendien is het 16 km, niet niks bij deze hitte. Maar alles gaat goed. Op elke drankpost stop ik om mijn beker leeg te drinken. Ook in de tweede van drie ronden houd ik het tempo perfect aan. Dat gaat hier stif goed.

En dan plots, out of the blue, krijg ik me daar een patat van een klop van de hamer. Mijn benen willen niet meer mee. En mijn hoofd vraagt met aandrang om te stoppen. Normaal zou ik even een paar honderd meter trager lopen. Dan kom je er wel door. Maar vandaag zie ik het niet zitten. De hitte is me te fel.

Achteraf merk ik dat ik bij de eerste 15 liep in de wedstrijd. Dat is extra balen. Dan kan je eens een mooi klassement lopen in het Dendercriterium. Ach ja. Er komen nog wel kansen. We zijn per slot van rekening nog zo jong. 😉

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s